Известие

Collapse
No announcement yet.

Съединител селеспиид

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Sam76 Покажи съобщение
    Отворих го потенциометъра, но после като го сложих и запалих колата мига индикацията за скоростната кутия. Включва скоростите, но дисплеят мига и след това минава на нулева. Утре ще търся нов датчик. Някави идеи откъде?
    Е шом си разбрал вече от какво става,търси за Пунто 1.2 8в-номера на Марели е PF2C-ако ти е близо,отиваш в магазина на Венци на В.Левски преди Сточна гара,мисля че трябва да има наличен.

П.С.Разбрах че си имаш диагностика,ако искаш опитай първо с калибрация със стария датчик,може и да мине номера
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Нямам алфадиаг, чета с FIATECUSCAN.. Иначе определено нещо не съм сглобил както трябва.... Утре пак ще го мисля... Накрая може да ти я докарам на някой репатрак и това е
      Мерси за информацията, на моменти си е направо безценна....
      Alfa Romeo 156 2.0 '99 Selespeed
      ALFA- Always Looking For Assistance

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Е шом си разбрал вече от какво става,търси за Пунто 1.2 8в-номера на Марели е PF2C-ако ти е близо,отиваш в магазина на Венци на В.Левски преди Сточна гара,мисля че трябва да има наличен.

П.С.Разбрах че си имаш диагностика,ако искаш опитай първо с калибрация със стария датчик,може и да мине номера
        Няма да мине.....Бъди сигурен

Някави идеи откъде?
        Утре ще ти драсна дали имам датчик че не помня вече на кого какво давах. Ако имам ще де разберем да ти го дам да опиташ.
        Last edited by fiore; d.m.y г., 03:38.
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

В крайна сметка сложи ли го на робота както трябва ? Ако след разговор, от който ми падна батерията на телефона не си успял, си за обществено порицание

ПП: Цецо, не е проблема в датчика. Проблема е, че е изгасил колата на 1-ва предавка и лостчето , което върти датчика е завъртяно на ляво. По принцип, знаеш , че и без това, този датчик се слага терсене( като га завъртиш на ляво за да го сложиш, опира в корпуса на робота, но с малко чалъм влиза ), но ако робота е завъртял лостчето на ляво, нямаш никакъв шанс ,
          Надявам се само, като е превключил с робота ( при неправилно поставен датчик) да не го е натрошил
          ПП2: Този знам че си го прежалил, но същото може да се случи и с новият !!!!
          Last edited by dobromirski; d.m.y г., 09:21.

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
            В крайна сметка сложи ли го на робота както трябва ? Ако след разговор, от който ми падна батерията на телефона не си успял, си за обществено порицание

ПП: Цецо, не е проблема в датчика. Проблема е, че е изгасил колата на 1-ва предавка и лостчето , което върти датчика е завъртяно на ляво. По принцип, знаеш , че и без това, този датчик се слага терсене( като га завъртиш на ляво за да го сложиш, опира в корпуса на робота, но с малко чалъм влиза ), но ако робота е завъртял лостчето на ляво, нямаш никакъв шанс ,
            Надявам се само, като е превключил с робота ( при неправилно поставен датчик) да не го е натрошил
            ПП2: Този знам че си го прежалил, но същото може да се случи и с новият !!!!
            Предполагам че не е датчик но нека опита. Аз на Стефан подарих един датчик с който той каза че всичко се е оправило , но не съм убеден дали и неговия датчик не беше читав.
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

Пичове, поръчах един датчик, утре ще го имам. Със стария само ще мина на нулева и слагам новия, като го слагам под ъгъл, след което въртя по часовниковата стрелка докато съвпаднат дупките. Дано само не се окаже, че има някаква тъъъънка разлика между датчиците. Дано това PF2C/00 e достатъчно. Обещаха и нова сфера да намерят, мисля и нея да сменя, тъй като тази лееекинко си е заминала и много тормози помпата. Взех и масло да долея, ако изтече повечко без да успея да го събера.
              Засега имам само един проблем- едната глава на винта съвсем си отиде, беше пипана нещо и не си личеше еврейска звезда или шестограм е. Трябва да търся нов винт отнякъде!!!

Comment

Звезда е ама май ги изхвърлих винтовете. Да търся ли?
                sprint tropheo
                155/1.8
                156/2.0 Selespeed

Comment

Намерих шестограми, 4х20мм, мисля да ги сложа тях и това е... Само дано стане датчика...

Comment

Намерих шестограми, 4х20мм, мисля да ги сложа тях и това е... Само дано стане датчика...
                    Датчика ще стане 100% аз съм сменявал няколко,и даже има 1-2 читави втора ръка

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Момчета, имам само още няколко въпроса. При развиване на сферата и поставянето на нова трябва ли да слагам някакви уплътнения, смазки и т.н? Старата сфера на ръка ли се развива или с инструмент? Новата колко се стяга? С динамометричен ли трябва или не е толкова фатално?

Comment

Развиваш скобата, а за развиването на сферата ползваш ключ за маслен филтър. Внимавай да не ти измие очите
                        Новата я навий на ръка !

Comment

Ключ за маслен филтър??? Сещам се за какво говориш, ама аз такова нямам. Може с някакъв малък водопроводен да пробвам.

Comment

Ключ за маслен филтър??? Сещам се за какво говориш, ама аз такова нямам. Може с някакъв малък водопроводен да пробвам.
                            Отзад на сферата влиза ключ 27 мисля беше,и се развива с него много лесно,а за да не ти измие очите,за всеки случай изключи помпата от куплунга и превключи 3-4 пъти скоростите да падне налягането,че на мен една така ми изми очите и омазах всичко окло менЕдно пояснение,преди месец сложих на една кола чисто нова сфера от Ал.ауто и колата после си пускаше в движение помпата на 5-тото превключване

П.С.Ти ли ми звъня вчера за сфера,или не

Comment

Не, не съм ти звънял аз. Аз купих нова, сложих я. Ключът за развиване е 27, да. Доста леко се развива и завива. Поизтекоха 50 грама масло, но не пръска. Може би защото колата стоя 2 дена без акумулатор и налягането е паднало. После долях масло на око. Надявам се да си изхвърли излишното само. Сега на контакт пуска помпата на 3 или 4 превключвания, в движение не съм гледал. Със старата сфера помпата се пускаше на всяко второ превключване. Налягането държи от 40 бара нагоре. Датчикът стана. Явно наистина е важно да се поставя, когато колата е на нулева. Засега работи добре, но все пак съм минал 2-3 километра. Направи ми впечатление, че единя куплунг, който се намира най-отпред и най-ниско на робота, беше мизерия. Имам предвид скъсана гума, жиците се виждаха, беше и доста мръсен. Намотах вакуумна гума, пръснах малко с контактен спрей.
                              Успях да направя и една голяма мизерия. Счупих закопчалката на куплунга, който е точно до въпросния датчик и пречи при сваляне и слагане. Та ще трябва да го сменя и него някой ден, защото сега е замотан само с вакуумна гума и сигурно ще почне да дава ядове.
                              Та такива ги свърших с две думи. Имам да черпя, и то сериозно за съпорта. Добри, благодарско за телефонния съпорт и отделеното време!!!
                              Отивам да карам и после ще кажа как е!!!

Comment

Екстра,браво,дано всичко е наред,пиши после

Comment

Working...
                                X